Vi mislite njemu je lako?

U jednoj dobrotvornoj organizaciji koja je skupljala priloge od građana dobre volje nakon godinu dana uspešnog poslovanja,primetiše da najbogatiji advokat u gradu koji ima godišnja primanja od preko 500 000e nikad nije dao ni prebijene pare. Jedan od zaposlenih se odvažio da ga jednog dana nazove.
-Dobar dan gospodine,zovem vas iz dobrotvorne organizacije. Ne mogu a da ne primetim da se do sad nise usudili da priložite neki dinar,pa mislim da sa vašim primanjima ne bi bilo na odmet da učinite jedan gest dobre volje i time ulepsate život sebi i drugima.

Advokat ga sasluša,malo razmisli pa reče:
-Gospodine,kad ste tako dobro obavešteni,da li možda znate da mi je majka skoro umrla od duge i teške bolesti i da su troškovi lečenja bili nekoliko puta veći od njenih prihoda?
-Pa,izvinite..ja…ovaj…nisam

Advokat ga prekide:
-A da li takođe znate da mi je brat,inače ratni veteran,prikovan za kolica do kraja života,ni sa kim pored sebe ko bi mogao da se stara o njemu,a usput prima neku crkavicu za ratne invalide?

Ovome bi jako neprijatno nije znao sta da kaže,tad advokat nastavi
-A da li znate da je mojoj sestri skoro poginuo muž,ostavivši je samu bez prebijene pare da se stara o troje maloletne dece?

Gospodinu sa druge strane bi jako neprijatno i taman je hteo da se izvini i završi razgovor,kad se u tom momentu advokat brecnu:

-Pa kako vam je zaboga palo na pamet da cu vama dati nešto,kad vec njima nisam dao ni dinar!!!!?

One response to “Vi mislite njemu je lako?”

  1. ateista

    Crko dabogda mamu ti advokacku

Leave a Reply